Orta Doğu’da Kripto Para Benimseme Raporu

Orta Doğu’da kripto para benimseme trendleri hızla artıyor ve bölgedeki kullanıcı sayısının önemli ölçüde yükseldiği görülüyor. Yapılan araştırmalara göre, 2024 yılında Orta Doğu’da günlük ortalama 500.000 kripto trader bulunmaktadır ve bu rakam bir önceki yıla göre %166’lık bir artışı temsil etmektedir.

Kripto Benimseme Oranları ve Trendler

BAE, Orta Doğu bölgesinde kripto paralara yatırım yapan kullanıcıların %72’sine ev sahipliği yaparak bölgede lider konumdadır. Bölgedeki diğer ülkeler genellikle küresel merkezi borsalara güvenmekte olup, yerel borsa platformlarına olan talep ise oldukça düşüktür. 2024 yılı sonuna kadar Orta Doğu’da kripto benimsenme oranının günlük 700.000 tradera ulaşması beklenmektedir. Bu büyümede, elverişli yerel kripto mevzuatlarının yanı sıra Bitcoin ETF’lerinin onaylanması ve dijital varlıkların artan çekiciliği etkili olmaktadır.

Ülkeler Arası Kullanıcı Akışı

Merkezi borsalar, incelenen altı ülkede 2024 yılının Şubat ayında 500.000’den fazla günlük aktif kullanıcıya sahiptir. BAE, kripto para benimseme oranı açısından önde gelmektedir ve kullanıcılarının ilgisinin artmasında BTC Spot ETF’lerinin onaylanması ve genel piyasadaki yükseliş etkili olmuştur. BAE’nin kripto faaliyetlerindeki lider konumu, bölgedeki kripto dostu politikalarıyla uyumludur.

Merkeziyetsiz Borsalar ve Cüzdanlar

Orta Doğu’daki kullanıcılar arasında merkeziyetsiz borsalar da tercih edilmektedir. P2P işlemleri için öncelikli platformlar arasında Solana, BSC, Ethereum gibi blok zincirleri ile Uniswap, Pancakeswap, Raydium gibi DEX’ler bulunmaktadır. Trust Wallet, MetaMask, Phantom gibi cüzdanlar Orta Doğu bölgesinde kullanıcılar arasında popülerdir.

Gelecek Beklentileri ve Potansiyel

Orta Doğu’da kripto para benimseme oranlarının 2023 yılında 330.000 olan günlük aktif kullanıcı sayısından 2024 yılı sonunda 700.000 civarına yükselmesi beklenmektedir. Bölgedeki büyümeyi etkileyen faktörler arasında elverişli kripto mevzuatları ve yükselen piyasa ortamı bulunmaktadır. Orta Doğu pazarının potansiyeli, kripto alanında global etki kazanmaya devam etmektedir.

Bitget Hakkında: 2018 yılında kurulan Bitget, dünyanın önde gelen kripto varlık platformu ve Web3 şirketidir. 100’den fazla ülke ve bölgede 20 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veren Bitget, öncü Copy Trade özelliği ve diğer işlem çözümleriyle kullanıcıların daha akıllı işlemler yapmalarına yardımcı olmayı taahhüt eder. Bitget Wallet, kapsamlı Web3 çözümleri sunan dünya standartlarında çok zincirli bir kripto cüzdanıdır.

Paylaş

Haber Hakkında Bir Yorum Yazın

Exit mobile version