Üretken yapay zekanın, 2027’ye kadar akıllı telefon pazarının neredeyse yarısında yer alması bekleniyor. Bu da teknoloji dünyasında önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor. Yapay zekalı akıllı telefonlar hayatımıza girmeye hazırlanıyor.

2027 yılı yapay zekalı akıllı telefonların hakimiyetine hazırlanıyor

Dijitalleşme ve hasebiyle otomatikleşmenin tüm kuruluş ve iş alanlarını direkt etkilediği günümüzde GenAI, yani üretken yapay zeka teknolojisi işleri daha da kolaylaştırmak ismine geliştirilen ileri teknoloji bir sistem sunuyor.

Counterpoint Research’e nazaran, akıllı telefonların yaklaşık yarısı 2027’de generatif yapay zeka (GenAI) özelliklerine sahip oluyor. Araştırma, 2024’te bu tıp aygıtların pazar hissesinin yüzde 11’e ulaşacağını ve 2024 ile 2027 ortasında bileşik yıllık büyüme oranının yüzde 49 olacağını öngörüyor.

Yapay zekalı akıllı telefon sevkiyatlarının 2027’de 550 milyon adedi geçmesi beklenirken, 2027’ye kadar 1 milyar yapay zekalı akıllı telefon konseyimi tahmin ediliyor. Apple’ın bu yılın sonunda bu segmentte yer almasının beklenmesiyle birlikte, bu varsayımlar Counterpoint’in 2023 Aralık iddiasından daha yüksek hesaplanıyor.

Araştırma, yapay zekalı akıllı telefonların 2025’te bir dönüm noktasına ulaşmasını ve aygıtların 400-599 dolar fiyat segmenti üzere daha geniş bir fiyat aralığına yayılmasını bekliyor. 600 dolar ve üstü ile 400-599 dolar fiyat bandının, 2024’te satılan 10 GenAI akıllı telefondan 9’unu temsil etmesi bekleniyor.

MediaTek ve Qualcomm üzere önder çip şirketleri, üretken yapay zeka takviyeli akıllı telefonlar konusunda öncü oldular. Birkaç taşınabilir bilgi süreç platformu, aygıtlarda büyük ölçekli, evvelden eğitilmiş generatif yapay zeka modellerini desteklemek için piyasaya sürülüyor.

Counterpoint Research, Yapay zekalı akıllı telefonu, büyük ölçekli, evvelce eğitilmiş generatif yapay zeka modellerini kullanarak yepyeni içerik oluşturma yahut bağlamsal misyonları gerçekleştirme yeteneğine sahip taşınabilir aygıt olarak tanımlıyor.

Bu çeşit aygıtların metin, imaj, ses ve öbür girdileri işleyip çeşitli çıktılar üretebileceği ve akıcı ve kesintisiz bir kullanıcı tecrübesi sunabileceği öngörülüyor. Bu tıp yapay zeka takviyeli akıllı telefonların önümüzdeki yıllarda daha yaygın hale gelmesiyle birlikte, teknoloji dünyası yapay zekalı akıllı telefonlar üzerindeki tesirini yakından takip ediyor.

Üretken yapay zekanın akıllı telefonlarda giderek yaygınlaşmasının, 2027’de pazarın neredeyse yarısını oluşturacak kadar büyük bir tesir yaratması bekleniyor. Bu büyüme, yapay zeka özellikli aygıtların çeşitlenmesini ve kullanıcı tecrübelerinin zenginleşmesini sağlarken, teknoloji şirketleri için de yeni fırsatlar ve inovasyon alanları açıyor.

Gelecekte, üretken yapay zeka akıllı telefon kullanıcılarının hayatında daha bariz bir rol oynayacak ve aygıtların yaratıcı ve bağlamsal vazifeleri üstlenmesini mümkün kılması bekleniyor. Bu eğilimin, akıllı telefonların kullanımını ve işlevselliğini yine tanımlayarak teknolojinin sonlarını zorlayacağı düşünülüyor.

Gelecekte üretilecek olan yapay zekalı akıllı telefonlar hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Bu teknoloji, cihazlarımıza ne cins yenilikler getirebilir? Sizin bu hususta beklentileriniz yahut tasalarınız var mı? Fikirlerinizi ve görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında bizimle paylaşarak bu heyecan verici teknoloji hakkında birlikte konuşmaya başlayalım.

Paylaş

Haber Hakkında Bir Yorum Yazın

Exit mobile version