Apple M4 iPad Pro ile Final Cut Pro 2 Tanıtımı

Apple, Let Loose etkinliğinde M4 iPad Pro modelini tanıtırken tabletin çekim ve düzenleme yeteneklerine odaklandı. Yenilenen Final Cut Pro yazılımı, tabletin video düzenleme performansını artırmak için geliştirildi.

Final Cut Pro 2 ve Yenilikleri

Final Cut Pro 2, Canlı Çoklu Kamera özelliği ile dikkat çekiyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, birden çok kameradan aynı anda farklı açılardan kayıt yapabiliyor ve gerçek zamanlı olarak yönetmen görünümünü alabiliyor. Ayrıca, yapay zeka özellikleri kurgu sürecini hızlandırarak kullanıcıya kolaylık sağlıyor.

Final Cut Pro 2 ayrıca harici projeleri destekliyor. Bu sayede kullanıcılar, projelerini ‌iPad‌ depolama alanından bağımsız olarak harici bir cihazda oluşturabiliyor ve medyaları aktarabiliyor. Uygulamaya eklenen özelleştirme seçenekleri ve 12 renk derecelendirme ön ayarı da kullanıcı deneyimini zenginleştiriyor.

  • 2 kat daha hızlı render imkanı
  • 4 kata kadar daha fazla ProRes RAW akışı desteği
  • Apple Pencil Pro ile geliştirilmiş araç erişimi

Final Cut Camera ve Mac için Final Cut Pro 10.8

Final Cut Camera, Final Cut Pro’ya ücretsiz olarak entegre edilebilen bir çekim uygulaması olarak kullanıcıya sunuluyor. Ayrıca, Mac için Final Cut Pro 10.8 güncellemesi ile Işık ve Rengi Geliştirme özelliği ve Ağır Çekim Düzeltme gibi yeni özellikler getiriliyor.

Final Cut Pro 2, ‌iPad‌ için mevcut kullanıcılar için ücretsiz bir güncelleme olarak yayınlanacak. Yeni kullanıcılar ise aylık veya yıllık abonelik ücreti karşılığında uygulamaya erişebilecekler. Mac için Final Cut Pro 10.8 ise mevcut kullanıcılar için ücretsiz güncelleme olarak sunulacak ve yeni kullanıcılar için belirli bir fiyatla sunulacak.

Apple’ın video düzenleme yazılımı olan Final Cut Pro, kullanıcılarına profesyonel düzenleme deneyimi sunarak yaratıcılıklarını en iyi şekilde ortaya koymalarına olanak tanıyor.

Paylaş

Haber Hakkında Bir Yorum Yazın

Exit mobile version