Samsung Electronics ve Synopsys, Samsung Foundry’nin 3nm gate-all-around (GAA) işlem teknolojisine sahip ilk mobil işlemcisini üretim bandından çıkardığını duyurdu. Bu işbirliği, teknoloji dünyasında büyük yankı uyandırdı.

Yapay Zeka Destekli Tasarım

Samsung’un geliştirdiği yüksek performanslı mobil işlemci, Synopsys’in yapay zeka destekli tasarım paketi olan Synopsys.ai EDA ile tasarlandı. Bu sayede çip tasarımcıları daha yüksek performans ve düşük güç tüketimi elde etmeyi başardılar.

Son Teknoloji 3nm Yonga

Samsung’un 3nm GAAFET sürecinde geliştirdiği akıllı telefon işlemcisi, sektördeki en son teknolojik gelişmeleri bünyesinde barındırıyor. Bu yonga, dinamik güç tüketiminde azalma ve en yüksek CPU frekanslarında artış gibi önemli özelliklere sahip.

Geleceğe Yönelik İşlemci Geliştirmeleri

Samsung Foundry, GAA temelli SF3E sürecini kullanarak çip üretimine devam ederken, Synopsys işbirliğiyle geliştirilen yeni teknolojilerin akıllı telefonlar ve tabletlerde kullanılması bekleniyor. Bu işbirliği, Samsung’un Exynos işlemcileri için gelecekte daha gelişmiş yongalar üretme potansiyelini artırıyor.

Sonuç ve Beklentiler

Samsung ve Synopsys işbirliği, teknoloji dünyasında büyük bir adım olarak kabul ediliyor. Yapay zeka destekli tasarım ve son teknoloji ürünlerin bir araya gelmesi, gelecekte daha güçlü ve verimli mobil cihazların ortaya çıkmasına olanak tanıyacak gibi görünüyor.

Paylaş

Haber Hakkında Bir Yorum Yazın

Exit mobile version