Google nihayet beklenen çoklu profil bir özelliğini iPhone için Chrome tarayıcısına getiriyor. Uzun vakittir Safari’de bulunan bu özellik, artık Chrome için de geliyor, böylelikle tıpkı aygıtı paylaşan kullanıcılar kendi yer imlerini, geçmişlerini ve arama datalarını başka ayrı tutabilecekler. İşte detaylar…

iPhone için Chrome çoklu profil dayanağı geliyor

MacObserver’ın raporlarına nazaran, Google şu anda iPhone’daki Chrome için birden fazla profil kullanmayı mümkün kılacak yeni bir özelliği test ediyor. Bu, Apple’ın taşınabilir işletim sistemi için Chrome tarayıcısında kullanıcıların profiller ortasında geçiş yapabilmelerine imkan tanıyacak bir kod bulunduğunu gösteriyor.

Chrome içindeki Çoklu profil dayanağı, bilhassa bir aygıtı birden fazla kişi kullanıyorsa son derece değerli. Farklı kullanıcılar, kendi yer imlerini, tarayıcı geçmişlerini ve arama geçmişlerini farklı tutarak daha şahsileştirilmiş ve rahat bir tecrübe yaşayabiliyor. Google, bu özelliği Windows dahil başka işletim sistemlerindeki Chrome sürümlerinde aslında sunuyor, lakin iPhone ve kendi taşınabilir işletim sistemi Android‘de hala tek profil modeline bağlı kaldı.

Apple, geçen yıl Safari’de çoklu profil seçeneğini sunduğunda, Google bu özelliği ısrarla tek profil versiyonunda tutmayı tercih etmişti. Fakat artık, Google bu değişikliği iPhone’a getirmeye karar verdi. Enteresan bir halde, Google Android 15 için çoklu profil seçeneğinin gelip gelmeyeceğine dair bir işaret yok. Bu, Google’ın kendi işletim sisteminden fazla rekabetçi bir işletim sistemi olan iOS‘a çoklu profil takviyesi getirmesini daha da dikkat cazibeli kılıyor.

Yine de MacObserver’ın keşfi etrafında hala birçok soru var. Bilhassa bir özelliği test etmek, onun mutlaka genel kullanıma sunulacağı manasına gelmiyor. Şayet sunulursa, ne vakit başlayacağı hala belgisiz. Fakat yeniden de, Google’ın iPhone için Chrome tarayıcısındaki çoklu profil takviyesi üzerinde düşünüyor olması hoş bir haber. Testler sırasında her şey yolunda giderse, bu özelliğin yakın gelecekte Apple’ın işletim sistemine gelme ihtimali çok yüksek.

Bu yenilik, bilhassa birden fazla kişinin kullandığı aygıtlarda büyük bir yarar sağlayabilir, lakin her kullanım durumu için gerekli olmayabilir. Örneğin, bir iPhone yahut iPad’i bağımsız olarak kullanan birçok kişi için profil değiştirmek gereksiz olabilir. Ancak tekrar de, Google’ın test sürecinin başarılı olması durumunda, Apple’ın işletim sistemine gelebilir. Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Paylaş

Haber Hakkında Bir Yorum Yazın

Exit mobile version