Assassin’s Creed Revelations: Ezio Auditore ile İstanbul’da Bir Yolculuk

Ubisoft’un ünlü serisi Assassin’s Creed Revelations, 16. yüzyıl İstanbul’unu keşfettiren Ezio Auditore’un hikayesini anlatır. Oyunda Osmanlı İmparatorluğu’nun hüküm sürdüğü dönemi deneyimlerken, İstanbul’un hem “İstanbul” hem de “Constantinople” olarak adlandırılması dikkat çekicidir. Oyun, canlı şehir atmosferini başarılı bir şekilde yansıtmıştır.

Battlefield 1: Gelibolu’da Birinci Dünya Savaşı

Battlefield 1, Birinci Dünya Savaşı’nı konu alan ve Gelibolu’nun da yer aldığı bir oyun olarak öne çıkar. Türk oyuncuları memnun eden Gelibolu’nun detayları, oyuncular tarafından takdirle karşılanmıştır. Ancak oyunun Osmanlı Devleti’ni taraflı bir bakış açısıyla ele alması eleştirilere neden olmuştur.

Uncharted 2 Among Thieves: İstanbul Müzesi’nde Bir Macera

Uncharted serisinin ikinci oyunu olan Uncharted 2 Among Thieves, kahramanımız Nathan Drake’in İstanbul Müzesi’nde yaşadığı heyecan dolu macerayı konu alır. Oyuncular, müzede bulunan NPC’lerin ambiyansa uygun olmadığı eleştirilerini dile getirmişlerdir.

Dying Light: Harran’da Hayatta Kalma Mücadelesi

Dünya genelinde büyük bir hayran kitlesine sahip olan Dying Light, Harran City olarak adlandırılan bir şehirde geçmektedir. Oyunun Türkiye topraklarında geçtiği doğrulanmış olmasına rağmen, şehir tasarımının gerçek Harran ilçesiyle uyumlu olmadığı eleştirilere neden olmuştur.

Paylaş

Haber Hakkında Bir Yorum Yazın

Exit mobile version