BAFTA Anketine Göre En İkonik Video Oyunu Karakteri: Lara Croft

BAFTA tarafından yapılan bir ankete göre, dünyanın dört bir yanından 4.000’den fazla oyuncuya tarihin en ikonik video oyunu karakteri soruldu. Ankete katılan oyuncuların oylarıyla tüm zamanların en ikonik video oyunu karakteri olarak Lara Croft seçildi. 1996 yılında Sega Saturn için geliştirilen Tomb Raider oyunundaki karakteri canlandıran Lara Croft, oyuncuların gözünde unutulmaz bir figür olarak yerini aldı.

Diğer Önemli Oyun Karakterleri

Ankette Lara Croft’un ardından en çok tercih edilen karakterler arasında Mario, Agent 47, Sonic the Hedgehog, Sackboy ve Pac-Man gibi popüler isimler bulunuyor. Mario, Nintendo’nun simgesi haline gelmiş bir karakter olarak uzun yıllardır oyun dünyasında geniş bir hayran kitlesine sahip.

Agent 47 ise Hitman serisinden tanıdık bir karakter olup, gizlilik ve aksiyon türündeki oyunlarda başarılı bir şekilde görevlerini tamamlayan bir suikastçı rolünü üstlenir. Sonic the Hedgehog ise hızı ve eğlenceli maceralarıyla oyun dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiştir. Sackboy ise LittleBigPlanet serisindeki sevimli ve yaratıcı karakteriyle dikkat çekerken, Pac-Man klasikleşmiş bir karakter olarak oyun tarihinde önemli bir yere sahiptir.

Ayrıca listenin devamında, Legend of Zelda’dan Link, HALO’dan Master Chief, God of War’dan Kratos, Red Dead Redemption 2’den Arthur Morgan, Pokémon’dan Pikachu, Minecraft’tan Steve, Metal Gear Solid’den Solid Snake, Crash Bandicoot’tan Crash Bandicoot, Final Fantasy VII’den Cloud Strife, Baldur’s Gate 3’ten Astarion, Yakuza’dan Kazuma Kiryu, The Last of Us’tan Ellie Williams ve Uncharted’tan Nathan Drake gibi birçok ünlü karakter de yer almaktadır.

Paylaş

Haber Hakkında Bir Yorum Yazın

Exit mobile version