WhatsApp daha evvel yapay zeka sohbet botu olarak karşımıza çıkardı. Doğrusu bir sohbet uygulamasından da daha fazlasını beklememek gerekiyor. Lakin WhatsApp, pek de kendinden beklenmeyen bir özellik ile karşımızda. Buna nazaran yapay zeka ile görsel düzenleme özelliği WhatsApp için geliyor.

WhatsApp yapay zeka ile görsel düzenleme özelliği nasıl kullanılacak?

WhatsApp beta kodlarında değerli bir yapay zeka özelliği otaya çıktı. Bildiğiniz üzere WhatsApp, yalnızca bir sohbet uygulaması olmanın ötesinde. Buna nazaran uygulamada küçük ölçekli de olsa fotoğraf düzenleme imkanı da yer alıyor.

İşte Meta, WhatsApp fotoğraf düzenleme aracı için yapay zeka takviyesi getiriyor. WhatsApp beta 2.24.7.13 kodlarında fark edilen özellik, kullanıcıya yapay zekalı üç fotoğraf düzenleme imkanı sunacak.

Buna nazaran kullanıcılar yapay zeka aracı ile komut vererek ülkü bir art plan tasarlatabilecek. Bu çok daha şahsî ve yaratıcı bir art plana kavuşmanızı da sağlayacak. Uygulamada yer alacak başka bir yapay zeka özelliği ise tarz değiştirme. Bildiğiniz üzere WhatsApp’ta hali hazırda filtre seçenekleri yer alıyor. Bu yapay zeka özelliği ise yeni filtreler ve tarzlar uygulamanıza yardımcı olacak.

WhatsApp beta 2.24.7.13 sürümü ile karşımıza çıkan öteki bir araç ise yapay zeka ile genişletme. Bu özellik Photoshop’ta yer alan boşlukları doldur özelliğine benziyor. Paylaşacağınız fotoğrafta art planda yer alan boşlukları yapay zeka ile doldurmanız bu bilhassa mümkün olacak.

WhatsApp beta 2.24.7.13 kodlarında bu özellik yer alıyor olsa da şimdi devreye girmiş değil. Lakin geliştiriciler kodlar aracılığıyla bu özelliği devreye almayı başardı.

Şu an için Android beta programında ortaya çıkan yapay zeka özelliği tahminen yakın bir periyotta karşımıza çıkacak. Lakin bu üç yapay zeka özelliğinin ne kadar işe fayda olduğu şimdi muhakkak değil. Meta’nın ise Instagram üzere fotoğraf odaklı toplumsal medya uygulamalarına yapay zeka dayanağını ne vakit sunacağı da merak konusu.

Uygulamanın yapay zeka ile görsel düzenleme özellikleri sizce nasıl olmuş? Hakikaten de bir sohbet uygulaması için bu çeşit bir özelliğe sizce gereksinim var mı? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Paylaş

Haber Hakkında Bir Yorum Yazın

Exit mobile version