Elon Musk, uzun müddettir tanınan toplumsal medya platformu X’i yeni özelliklerle geliştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan haberlere nazaran şirketin Grok AI sohbet botu, sadece Premium+ kullanıcıları için etkin olacaktı. Artık ise yeni yapılan açıklamalar bu haberi geçersiz kıldı ve Elon Musk, Grok AI teknolojisinin tüm Premium kullanıcıları için yayınlanacağını söyledi. İşte Grok AI hakkında ayrıntılar ve özellikleri…

Tüm X Premium kullanıcıları Grok AI özelliklerine erişebilecek

Bildiğiniz üzere X Premium için Temel, Premium, ve Premium+ olmak üzere üç adet plan var. Daha evvelki savlar Grok’un yalnızca X Premium+ kullanıcılarına sunulacağını söylüyordu, fakat tüm premium kullanıcılarına sunulacağı açıklandı.

Ayrıca yapay zeka aracına yeni bir özellik eklendiğini söyleyen Elon Musk, olağan mod ve cümbüş moduna sahip olan Grok’a bir ileri düzey olan akıl almaz bir cümbüş modunun da eklendiğini belirtti.

ChatGPT ve öteki yapay zeka araçlarına rakip olarak geliştirildiği söylenen Grok, başkalarından daha mizahi ve bilgi kaynağı açısından daha gelişmiş olarak tanıtılıyor. Elon Musk’ın yapay zeka şirketi xAI tarafından Grok 1.0 modelinin bu hafta içerisinde tam olarak Premium kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

Musk’ın yaptığı açıklamalardan asi bir kişiliğe ve üstün zekası ile Grok’un öbür yapay zeka araçlarına kıyasla daha samimi sohbetler edebileceğini anlayabiliyoruz. Artık gelin X Premium abonelik fiyatlarına bakalım.

X, üç farklı abonelik planı sunuyor:

  • Premium Temel, 3 dolar / aylık: Gönderi düzenleme, daha uzun gönderi yayınlama ve görüntü yükleme, cevap önceliklendirmesi üzere özellikleri içerir.
  • Premium, 8 dolar / aylık: Temel plandakilere ek olarak onay işareti, daha az reklam, reklam geliri paylaşımı üzere özellikleri içerir.
  • Premium+, 16 dolar / aylık: Sana özel ve Takip edilenler vakit akışlarında sıfır reklam ve Makaleler’e erişim üzere özellikleri içerir.

Grok AI özelliğinin tüm Premium planlarında kullanılabilmesiyle bir arada Premium+ planının başkalarından tek farkı Sana özel ve Takip edilenler kısımlarında reklamları kaldırması. Lakin yeniden de sponsorlu reklamları görmeye devam edeceksiniz.

Peki siz X’in sunacağı Grok AI ve özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Niyetlerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Paylaş

Haber Hakkında Bir Yorum Yazın

Exit mobile version