İşyerlerinde Güvenliği Sağlamak İçin Yenilikçi Çözümler

Dünya genelinde işyerlerinde meydana gelen kazaların önlenmesi ve iş güvenliğinin arttırılması giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Özellikle inşaat sektöründe sıkça yaşanan kazalar, çalışanların ve işverenlerin dikkatini çekmektedir. Bu noktada, Buddywise adlı girişim, işyerlerindeki kazaları tespit ederek önlemeye yönelik yeni bir yazılım geliştirmiştir.

Buddywise’ın İddialı Hedefleri ve Finansmanı

Buddywise CEO’su Lamin Faye, herkesin güvenli bir şekilde işinden dönmesini sağlamayı hedeflediklerini belirtmektedir. Bu doğrultuda şirket, 3.5 milyon Euro tutarında bir finansman sağlamış ve önemli yatırımlar almıştır. Bilgisayarla görme modelleri üzerinde yapacakları çalışmalar ile sektörde dönüşüme öncülük etmeyi planlamaktadırlar.

Buddywise Sistemi ve Çalışma Prensibi

Buddywise sistemi, yapay zeka destekli özel bir çalışma sistemine sahiptir. Çalışma alanlarından gelen görüntüleri anlık olarak analiz ederek potansiyel riskleri tespit edebilmektedir. Örneğin, dikkatsiz davranan bir forklift sürücüsü veya baretini takmayı unutan bir çalışan tespit edilebilmektedir. Bu sayede iş kazalarının önceden engellenmesi hedeflenmektedir.

Şirket, çalışanların özel bilgilerini saklamadıklarını ve yüz tanıma gibi kişisel verilerin kullanılmadığını vurgulamaktadır. Aynı zamanda, yapay zeka ve yazılımın insan hayatına katkı sağlayabileceğinin önemli bir örneğini sergilemektedir.

Şu anda İsveç, Finlandiya, Letonya ve Polonya’daki sanayi sitelerinde testleri devam eden yazılımın, iş güvenliği alanında önemli bir dönüşüm sağlayacağı öngörülmektedir.

Paylaş

Haber Hakkında Bir Yorum Yazın

Exit mobile version