Borsa İstanbul’da Rekorlar ve Beklentiler

Ramazan Bayramı öncesinde hareketli günler geçiren Borsa İstanbul, rekorlarını art arda kırmıştı. İran-İsrail gerginliği ise rekor serisinin bir süreliğine ertelenmesini bekliyor. Geçtiğimiz hafta hızlı bir yükseliş trendine giren BIST 100 Endeksi, yeni rekorlar kırmış ve bayram öncesi yatırımcılarına sevinç yaşatmıştı. Uzmanlar, İran’ın İsrail’e karşı başlattığı drone saldırısının kısa süreli tedirginlik yaratmasını beklerken, bayram sonrası yabancı yatırımcıların dönmesiyle yeni bir ralli döneminin başlayabileceğine dikkat çekiyor.

Küresel Piyasalarda Savaş Gerginliği ve Beklentiler

Küresel pay piyasaları, İran-İsrail gerginliği ve ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimleri gibi belirsizliklerle karışık bir seyir izliyor. Analistler, bu hafta ABD’de açıklanacak enflasyon verileri ve Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararının yatırımcıların odağında olacağını belirtiyor. BIST 100 endeksinde teknik açıdan 9 bin 900 seviyesinin direnç, 9 bin 700 ve 9 bin 600 puanın destek konumunda olduğu belirtiliyor.

Uzman Görüşleri ve Tahminler

Ata Yatırım Yurtiçi Piyasalar Müdür Yardımcısı Halime Güçlü, İran-İsrail gerginliğinin sınırlı kalması durumunda jeopolitik risklerin azalacağını ve borsada kâr realizasyonları görülebileceğini belirtiyor. İnfo Yatırım Satış ve Pazarlama Direktörü Sertaç Ekeke ise endekste 9 bin 800 direncinin kar satışları için önemli olduğunu ve 400 dolarlık yükseliş potansiyeli olduğunu öngörüyor. İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya Özer ise geri çekilmelerin sınırlı kalmasını beklediğini ve piyasaların jeopolitik risklere tepki verebileceğini vurguluyor.

Paylaş

Haber Hakkında Bir Yorum Yazın

Exit mobile version