Rekabet Kurumu ve Meta Threads Kararı

Rekabet Kurumu, Meta’nın Threads uygulamasıyla ilgili önemli bir karar aldı. Threads uygulamasının Instagram ile veri paylaşımı yapmasının rekabeti bozduğuna karar veren Kurul, Meta’ya 335 milyon 730 bin 707 TL idari para cezası uygulama kararı aldı. Bu karar, Threads’in Türkiye’den erişiminin kapatılmasının ardından alındı.

Threads ve İhlal İddiası

Meta tarafından piyasaya sürülen Threads uygulaması, kullanıcıların Instagram hesabına sahip olmadan kullanamamaları ve Threads hesabını silmek isteyen kullanıcıların Instagram hesabını da silmek zorunda bırakılmasıyla eleştirilmişti. Bu durum üzerine Rekabet Kurumu, Meta hakkında soruşturma başlattı ve Threads’in Instagram ile veri paylaşımının rekabeti engellediği sonucuna vardı.

Threads’in Türkiye’den erişiminin kapatılmasıyla ilgili alınan kararın ardından Rekabet Kurumu, günlük 4,1 milyon TL idari para cezasının durdurulmasına karar verdi ve Meta’ya toplamda 335 milyon 730 bin 707 TL idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

Threads’in Türkiye’den erişiminin durdurulması ve alınan idari para cezası kararları, dijital pazarlardaki rekabetin korunması adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Meta’nın Threads uygulamasıyla ilgili alınan bu karar, dijital platformlardaki rekabetin daha sağlıklı bir şekilde devam etmesi ve kullanıcıların verilerinin korunması açısından önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

Paylaş

Haber Hakkında Bir Yorum Yazın

Exit mobile version