Binance Teknolojide Kadın Akademisi Hatay’da Genç Kadınlara Yön Veriyor

Binance ve Teknolojide Kadın Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen Binance Teknolojide Kadın Akademisi, teknolojide fırsat eşitliği ve kadınların finansal okuryazarlık seviyelerini artırma misyonuyla yola çıkan bir programdır. Bu kapsamda Hatay’ın Antakya ilçesinde düzenlenen program, genç kadın üniversite öğrencilerine finansal okuryazarlık, blok zinciri teknolojisi, yapay zeka, NFT, siber güvenlik gibi konularda eğitimler sunarak Web3 dünyasında yer almaları için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmıştır.

Programın Hedefleri ve Etkileri

Binance Teknolojide Kadın Akademisi, genç kadınları teknoloji dünyasına kazandırarak bireysel kariyerlerinde ve toplumda liderlik yapma fırsatı sunmayı amaçlamaktadır. Aynı zamanda kripto, blokzincir ve Web 3.0 alanlarında kadınların varlığını artırarak sektördeki cinsiyet eşitsizliğine karşı bir adım atmaktadır. Program, Türkiye’nin teknolojik ve ekonomik gücünü artırmayı hedeflerken, genç kadınların bu alanda daha fazla yer almasını teşvik etmektedir.

Binance’den Destek ve Bağışlar

Binance Türkiye Genel Müdürü Mücahit Dönmez, deprem bölgesindeki kullanıcılara yönelik yapılan 100 dolarlık BNB bağışının yanı sıra Binance Charity aracılığıyla Kızılay’a yapılan destekleri ve AHBAP’a yapılan bağışlarla çelik ev inşa ederek depremzedelere destek olduklarını belirtmiştir. Bu bağlamda Binance Teknolojide Kadın Akademisi’nin Hatay’a taşınması, şirketin yenilikçi ve yardımsever ruhunu yansıtarak değişim ve gelişim için önemli bir adım olmuştur.

Eğitim programının sertifika ödül töreninde konuşan Binance Türkiye Pazarlama Direktörü Harika Eldoğan, programın pilot eğitimlerini başarıyla tamamlayarak katılımcı genç kadınlara sertifikalarını sunduklarını ve gelecek yıllarda 5 bin kadını mezun etmeyi hedeflediklerini belirtmiştir.

Paylaş

Haber Hakkında Bir Yorum Yazın

Exit mobile version