Meta, yapay zeka ihtilalinin biraz gerisinde kalsa da kendi yapay zeka ile sohbet botunu geliştiriyor. Meta kısa müddet evvel WhatsApp ile karşımıza çıkan Meta AI botunu artık de Instagram’da kullanıma açtı.. Fakat şu an için bu Instagram yapay zeka botu şimdi deneme etabında. Pekala lakin bu Instagram yapay zeka özelliği neler sunuyor ve nasıl kullanılacak?

Meta AI yapay zeka ile sohbet özelliği Instagram için geliyor

Yapay zeka için büyük yatırımlar yapan Meta, sonunda bu yatırımların meyvesini almaya başladı. Buna nazaran evvel WhatsApp için gelen Meta AI sohbet botu artık Instagram’da karşımızda. Şu an için beta kullanıcılarına açılan özellik, yakında tüm Instagram kullanıcıları için açık hale gelecek.

Meta AI ile sohbet etmek bir arkadaşınızla Instagram DM ile yazışmaktan farksız. Lakin şu an için Instagram beta kullanıcılarının hepsinde de bu yapay zeka özelliği bulunmuyor. Instagram’da karşımıza çıkan ve ChatGPT üzere sohbet edebileceğiniz bu yapay zeka, aslında WhatsApp’a eklenenden farklı değil.

Meta’nın bu yapay zeka botunda kendi geliştirdiği bir lisanı Llama 2 yer alıyor. Bildiğiniz üzere Meta, Llama 3 yapay zeka lisanını de geliştirme etabında. Instagram DM ile konuştuğunuz yapay zeka tavsiyelerde bulunabiliyor. Tekrar Meta AI’ye açılır menü ile evvelden belirlenmiş isteklerde de bulunmak mümkün.

Meta AI, ChatGPT rakibi olmaktan şimdi uzak olsa da Instagram, WhatsApp ve Messenger içinde yapay zeka kullanmak da değerli bir avantaj. Bildiğiniz üzere Instagram yapay özellikleri Meta AI ile hudutlu değil. Daha evvel de Instagram öyküler için yapay zeka takviyeli yine yazma, sanal arkadaş üzere özellikler ortaya çıktı. Lakin bu özellikler de şimdi deneme basamağında.

Bu yeni Instagram yapay zeka ileti botu özelliği ile şu an için yalnızca sohbet etmek mümkün. Hülasa ChatGPT’nin birinci vakitlerini hatırlatan bildiri botu, şimdi yaratıcı yapay zeka özellikleri sunmuyor. Lakin ileride Meta AI ile gönderi, kıssa ve reels oluşturma için de üretken yapay zeka dayanağı karşımıza çıkarsa şaşırmamak gerekiyor.

Peki sizce Meta AI, yapay zeka sohbet botu sahiden de kullanışlı bir yapay zeka özelliği mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Paylaş

Haber Hakkında Bir Yorum Yazın

Exit mobile version