Meta çatısı altındaki Instagram, kullanıcıların güzeline gidecek yenilikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde çıkan habere nazaran platformun metin biçimlendirme seçeneklerini test ettiği söyleniyordu. Sohbetlere renk katacak bu yeniliğin akabinde artık ise Instagram, Blend isimli bir özelliği test etmeye başladı. Pekala bu ne işe yarayacak? İşte tüm bilmeniz gerekenler…

Instagram Blend özelliği ne işe yarayacak?

Instagram‘da size her gün bir yahut birden fazla komik, farklı yahut ilham verici Reels videosu gönderen bir arkadaşınız kesinlikle vardır. Siz de bunu yapıyor olabilirsiniz. Lakin platformun yeni test özellik ile artık bir kısa görüntüyü daha kolay biçimde paylaşabilirsiniz.

Tersine mühendislik yapan Alessandro Paluzzi tarafından paylaşılan ekran imajına nazaran Instagram‘ın “Blend” isimli yeni özelliği sayesinde artık sizin ilgi alanınıza giren Reels görüntülerini arkadaşınız da görebilecek. Böylece artık özel bildiri üzerinden kısa görüntü göndermenize gerek kalmayacak.

Aktarılan bilgilere nazaran bu özellik, bir tıp ortak keşfet üzere bir fonksiyon görecek. Örnek vermek gerekirse siz futbol ile ilgili görüntüleri seviyorsanız, arkadaşınız da bu tıp içeriklerle karşılaşabilecek. Tıpkı formda şayet arkadaşınız tarihle ilgili görüntüleri beğeniyorsa, siz de bu cins içerikler görüntüleyebileceksiniz.

Arkadaşlarınızın sizin beğendiğiniz Reels görüntüleri ile karşılaşabilmesi için sizin müsaade vermeniz gerekecek. Yani bu bilhassa ilgili olarak tam denetim sizde olacak. Bu sistem, bir küme oluşturma mantığına benzeri halde işleyecek. Arkadaşınızı Blend’e davet edebilecek ve şayet kabul ederse, artık birbirinizin beğendiği Reels görüntüleri ile karşılaşacaksınız.

Kaynağa nazaran özellik, azamî iki kişi ile kullanılabilecek. Yani örneğin 10 kişilik bir arkadaş kümeniz varsa ve hoşunuza giden kısa görüntüleri direkt bu kümeye atıyorsanız, Blend kullanmak sizin için pek de uygun olmayabilir.

Instagram‘ın Blend özelliğini ne vakit kullanıma sunacağı şimdilik belirsizliğini koruyor. Test evresindeki yeniliğin önümüzdeki aylarda duyurulacağı varsayım ediliyor. Doğal hiç sunulmama ihtimali olduğunu da belirtelim. Çünkü Instagram, pek çok özellik test ediyor lakin hepsini yayınlamıyor. Bu bağlamda şimdilik beklemekten diğer yapacak bir şey yok üzere görünüyor.

Peki siz bu husus hakkında neler düşünüyorsunuz? Yeni Instagram özelliğini nasıl buldunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Paylaş

Haber Hakkında Bir Yorum Yazın

Exit mobile version