WhatsApp Beta sürümünde yeni bir özellik karşımıza çıktı. Buna nazaran WhatsApp, Topluluklar için hayli işe fayda ve toplumsallaştırıcı bir özellik deniyor. İşte WhatsApp Beta 2.24.9.20 sürümünde karşımıza çıkan Topluluk aktiflik özelliği ve detayları.

WhatsApp Topluluklar aktiflik özelliği ile karşımıza çıkıyor

WhatsApp, son vakitlerde büyük değişimler yaşadı. Dünyanın en çok kullanılan sohbet programı, artık de yeni bir aktiflik özelliği ile karşımızda. WhatsApp Topluluklar değerli gelişmelerden haberdar olmanızı sağlasa da toplumsallaşmanın pek de mümkün olmadığı bir özellik.

İşte Meta, bu özelliği daha etkileşimli bir hale getirmenin peşinde. WhatsApp 2.24.9.20 beta sürümünde denenmeye başlayan özellik ile Topluluklar özelliği daha da fonksiyonel hale gelecek. Buna nazaran WhatsApp’ta Topluluk sahipleri artık etkinlikler oluşturma imkanına sahip olacak. Bu aktiflik davetinin en ilgi cazip yanı ise daveti kabul eden üyelerle görüntü görüşme yapabilme imkanı.

Böylece WhatsApp Topluluk yöneticileri, üyelerle aktiflik özelliği aracılığıyla görüntü görüşme yapabilme imkanına da sahip olacak. WhatsApp Topluluklar ve Kanallar bilgilendirici olsa da etkileşim açısından gereğince imkana sahip değil. Bilhassa WhatsApp Topluluklar özelliği etkinlikler sayesinde çok daha kullanışlı hale gelebilir.

Bildiğiniz üzere WhatsApp ile görüntü görüşmede en fazla 32 kişi faal olabiliyor. Bu manada yeni WhatsApp Topluluklar özelliği ile tahminen de bu hudut daha da üst çıkma ihtimali de var. Yeniden de WhatsApp Topluluklar için aktiflik düzenleyebilme, etkileşimin sonlu olduğu özelliğin canlanmasına neden olacağa benziyor.

WhatsApp yıllarca kullandığı arayüzünü de yakın bir vakitte değiştirdi. Daha aydınlık bir hale gelen WhatsApp, rakipleri karşısında daima aktüel kalmaya çalışıyor. Bildiğiniz üzere WhatsApp 2022 yılında kullanıcı bilgilerini reklamlarda kullanacağına dair bir kontrat ile karşımıza çıktı. O periyotta büyük reaksiyon alan uygulama, Telegram, Bip, Signal üzere rakiplerine kullanıcı kaptırdı.

WhatsApp beta sürümünde ortaya çıkan bu özellik şu an için deneme basamağında. Tekrar WhatsApp beta kullanıcısı olsanız bile bu özellik şimdi size gelmemiş de olabilir. Şayet WhatsApp beta programında yer alıyorsanız sürümü denetim edebilir ya da güncelleme var mı diye denetim edebilirsiniz.

Peki sizce WhatsApp Topluluklar için gelen bu yeni özellik ne kadar faydalı olacak? Yorum ve görüşlerinizi bekliyoruz.

Paylaş

Haber Hakkında Bir Yorum Yazın

Exit mobile version