Google Med-Gemini: Sağlık Sektörü İçin Yapay Zeka Modeli

Google, sağlık sektörü için özel olarak tasarlanan Gemini üzerine inşa edilmiş bir multimodal (çok modlu; metin, görse vb.) model ailesi olan Med-Gemini’yi tanıttı. Google Med-Gemini, diğer yapay zekalardan ve gerçek doktorlardan daha üstün performans gösteriyor. Modeller henüz halka açık değilken, Google araştırma makalesini arXiv’de yayınladı.

Tıpta Yapay Zeka ve Doktorların Geleceği

Yapay zeka ve tıp alanının kesişimi hızla gelişiyor. Google Med-Gemini, sağlık kayıtlarının ve araştırma makalelerinin daha iyi işlenmesini sağlayan uzun bağlam yeteneğine sahip. Bu yetenek, büyük veri miktarlarından tutarlı çıkarımlar yapılmasını sağlar. Med-Gemini ailesi, tıp odaklı ince ayarlamalarla geliştirilmiş olup metin, görüntü ve video çıktıları sağlayabilir.

Med-Gemini’nin Performansı ve Özellikleri

Med-Gemini, GPT-4’ü geçerek 14 tıbbi kriterde üstün başarı gösterdi. Ayrıca, Med-Gemini-L 1.0, MedQA’da yüksek doğruluk oranı elde etti. Model, zorlu klinik vakaların görüntülerini içeren karşılaştırmalarda GPT-4’ten daha iyi performans sergiledi. Ayrıca, Med-Gemini MIMIC-III gibi büyük veritabanlarında da üstün başarı gösterdi.

Med-Gemini’nin şu anda umut verici bir araştırma olduğu belirtiliyor. Gerçek dünya testlerinde başarılı olsa da daha fazla çalışma gerektiği vurgulanıyor. Modelin doktorlara zaman tasarrufu sağlayabileceği düşünülüyor.

Paylaş

Haber Hakkında Bir Yorum Yazın

Exit mobile version