Koç Holding, 2016 yılından bu yana devam eden Dijital Dönüşüm Programı kapsamında son dönemin öncül teknolojisi olan üretken yapay zeka alanına KoçGPT ile giriş yaptı. Koç Topluluğu çalışanları, KoçGPT uygulaması aracılığıyla iş süreçlerinde yapay zeka teknolojisini kullanmaya başladı.

KoçGPT İle Ofis Çözümleri

Koç Topluluğu çalışanları, KoçGPT ile e-posta ve toplantı yönetimi, metin düzenleme, kurumsal terimler ve dil çeviri gibi modüller aracılığıyla ofis çözümlerine ulaşırken, aynı zamanda etik ilkeler ve uyum politikaları konularında hızlıca destek alabiliyorlar.

KoçGPT’in Özellikleri

KoçGPT’nin güvenlik, hız, kapasite ve özellikle veri analizi performansıyla kurumsal ihtiyaçlara yönelik özelleştirme imkanları sunduğu belirtilmektedir. Uygulamanın farklı sektörlere hizmet vermesi için tek bir GPT modeli üzerinden çalışması da dikkat çekmektedir.

KoçGPT Uygulamasının Altyapısı

KoçGPT uygulaması, Microsoft Azure OpenAI servisi ile entegre edilen GPT-4 Turbo alt yapısıyla desteklenmektedir. Bu sayede çalışanlar, yenilikçi yapay zeka teknolojisinden iş süreçlerinde en üst düzeyde faydalanabilmektedir.

GenAI Mükemmeliyet Merkezi

Koç Holding, KoçGPT programının devamlılığını sağlamak ve özel çözümler üretebilmek adına KoçDigital bünyesinde ‘GenAI Mükemmeliyet Merkezi’ni kurmuştur. Bu merkez, yapay zeka teknolojisinin geliştirilmesi ve uygulanması konusunda çalışmalar yürütmektedir.

Paylaş

Haber Hakkında Bir Yorum Yazın

Exit mobile version