Hafta başında süratli bir güncelleme geldi: Apple, macOS Sonoma 14.4.1’i pazartesi akşamı indirmeye sundu. Büsbütün yamalı bir sistemde 1,15 GB’ın biraz altında olan güncelleme, birtakım can sıkıcı kusurları düzeltiyor. İşte detaylar…

macOS Sonoma 14.4.1 kapsamlı kusur düzeltmeleri ve güvenlik güncellemesi

macOS 14.4, Mac kullanıcıları için kimi sorunlara neden olmuştu. Belli USB-C hub’ları (özellikle direkt monitörlere yerleşik olanlar) apansız düzgün çalışmayı bıraktı ve klavye üzere aksesuarlar Mac ile irtibatını kaybetti. En berbatı de Java uygulamaları, Oracle’ın duyurduğu üzere en son JDK’ya kadar daima çökebiliyordu.

Apple’ın son güncellemesi, macOS 14.4.1, hem çeşitli yanılgı düzeltmeleri hem de kıymetli güvenlik iyileştirmeleri içeriyor. Güncelleme, USB-C hub’larının ve Java uygulamalarının sıkıntılarını ele alarak kullanıcı tecrübesini geliştirecek.

Apple’ın sürüm notlarına nazaran, USB(-C) hub’larının artık macOS 14.4.1’de harici ekranlarda bile tekrar tanınması gerekiyor. Java çökmeleriyle ilgili sorun da düzeltildi. Son olarak, Logic Pro ve başka profesyonel DAW’larda aniden artık açılamayan yahut doğrulamayı reddedemeyen ses ünitesi eklentileri için kopya muhafaza sistemleriyle ilgili bir sorun da çözüldü.

Güncellemenin boyutu yaklaşık 1,15 GB. macOS Sonoma 14.4, bilhassa monitörlerde yerleşik birtakım USB-C hub’ları ve Java uygulamalarında yaşanan sıkıntılar nedeniyle kullanıcılar ortasında rahatsızlık yaratıyordu.

Apple’ın yayınladığı notlara nazaran, macOS Sonoma 14.4.1 bu hub’ların ve Java uygulamalarının düzgün çalışmasını sağlamayı hedefliyor. macOS 14.4.1, ayrıyeten manipüle edilmiş fotoğraflar yoluyla mümkün kod yürütülmesine müsaade veren iki güvenlik açığını da kapatıyor.

Bu açıklar, CoreMedia ve WebRTC bileşenlerinde bulunuyor ve Google’ın Project Zero takımı tarafından keşfedildi. Apple, iOS 17.4.1 ve iPadOS 17.4.1’de de bu iki güvenlik açığını giderdi. Güncellemeler, Apple aygıtlarının güvenliğini artırmak için atılan adımların bir modülü.

macOS Ventura 13.6.6 ve Safari 17.4.1 de emsal güvenlik düzeltmeleri içeriyor. Bu güncellemelerin kullanıcılar için ne manaya geldiği, bilhassa güvenlik açısından nasıl bir tesir yaratacağı ve Apple’ın işletim sistemlerini şimdiki tutma gayretlerinin genel manada ne derece tesirli olduğu değerli bahisler ortasında yer alıyor.

Siz bu güncelleme hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Paylaş

Haber Hakkında Bir Yorum Yazın

Exit mobile version