Kimdir Julius Kivimaki?

Finlandiyalı hacker Julius Kivimaki, Avrupa’nın en çok aranan suçlularından biriydi. 13 yaşında siber suç dünyasına adım atan Kivimaki, anarşik hacker gruplarında etkin rol aldı. Hızla yükselen hacker, 17 yaşında 50.700’den fazla bilgisayar korsanlığı suçundan suçlu bulundu.

Vastaamo Skandalı ve Fidye Talebi

Julius Kivimaki’nin en yüksek profilli suçlarından biri 2020 yılında gerçekleşti. Finlandiya’nın en büyük psikoterapi şirketi Vastaamo’yu hackleyerek 33 bin hastanın terapi kayıtlarını ele geçirdi. Ardından şirketten 400 bin euro fidye talep etti. Şirket ödeme yapmayınca hastalarla iletişime geçerek 200 euro karşılığında terapi kayıtlarını sızdırmakla tehdit etti.

Olayın Yıkıcı Etkisi ve Sonuçları

Hastaların mahremiyetlerinin çalınması ve fidye tehditleri, bazılarının intihar etmesine neden oldu. Kivimaki, Paris’te yakalandıktan sonra Finlandiya’ya iade edilerek 30 binden fazla suçtan suçlu bulundu. Veri ihlali, şantaja teşebbüs ve özel hayatı ihlal etme gibi suçlardan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tazminat Davaları ve Son Durum

Mağdurlar, Julius Kivimaki ve Vastaamo psikoterapi şirketine karşı tazminat davaları açmayı planlıyor. Psikoterapi şirketi faaliyetlerine son verirken kurucusuna, hasta verilerini koruyamadığı gerekçesiyle ertelenmiş hapis cezası verildi. Kivimaki, kazandığı bitcoin miktarını polise açıklamadı ve dijital cüzdan bilgilerini unuttuğunu iddia etti.

Paylaş

Haber Hakkında Bir Yorum Yazın

Exit mobile version