Epic ve Google Arasındaki Antitröst Davası

Geçtiğimiz günlerde Epic, Google’a karşı açtığı antitröst davasını kazandığı gündemde yer etmişti. Fakat Google, Epic’in taleplerinin duruşma kayıtlarının çok ötesine geçtiğini ifade ederek, savaşmadan istediklerini vermeyeceklerini duyurdu.

Epic’in Kazandığı Davanın Ardından Gelişmeler

Epic Games platformu, Aralık ayında Google’a karşı açtığı antitröst davasını federal bir jürinin kararıyla kazanmıştı. Birkaç ay sonrasında oyun geliştiricisi, Google Play Store’u baştan aşağı değiştirecek talep listesini sunmuştu.

Google’un İtirazı ve İhtiyati Tedbir Başvurusu

Google, mahkemeye bir ihtiyati tedbir başvurusunda bulunarak Epic’e savaşmadan istediğini vermeyeceğini, zira şirketin taleplerinin duruşma kayıtlarının çok ötesine geçtiğini belirtti. Google, Epic’in sunduğu çözümlerin uygulamaların fiyatlarını belirlemek için küresel bir düzenleyici mekanizma oluşturmasını ve karmaşık ekosistem yönetmesini gerektiğini savundu.

Google’un Endişeleri

Google, Epic’in taleplerine boyun eğmenin rekabeti engelleyeceğini ve Android kullanıcılarını, geliştiricilerini olumsuz etkileyeceğini iddia etti. Şirket, Epic’in önerilerinin sadece kendisine fayda sağlayacağını ve diğer geliştiricileri olumsuz etkileyeceğini vurguladı. Google, güvenlik ve gizlilik risklerinin artabileceğini belirtti.

Google’un Açıklamaları

Google yetkilisi Wilson White, yaptığı açıklamada, “Epic’in talepleri tüketicilerin, geliştiricilerin ve cihaz üreticilerinin gizliliğine, güvenliğine ve genel deneyimine zarar vermekte. Bu yapılan teklif, verilen kararın kapsamının çok ötesine geçmekle kalmıyor, gereksiz görünüyor” dedi.

Paylaş

Haber Hakkında Bir Yorum Yazın

Exit mobile version