2024 Seçimlerinde TikTok ve Teyit.org İşbirliği

2024 yılında Türkiye ve diğer ülkelerde gerçekleştirilecek olan seçimler öncesi sosyal medya platformları, yanlış bilgi ve manipülasyonla mücadele konusunda adımlar atmaktadır. TikTok da bu doğrultuda “31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri” için özel bir işbirliği yapmıştır.

TikTok’un Dezenformasyonla Mücadelesi

TikTok Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi Emir Gelen, TikTok’un seçim sürecinde yanıltıcı içerikleri engellemeye odaklandığını belirtmiştir. TikTok, seçmenleri yanıltıcı içeriklerden korumak ve şiddeti teşvik eden içeriklere tolerans göstermemektedir.

Doğruluk Kontrolleri ve İnceleme Süreçleri

Platform, kullanıcıların yanıltıcı içerikleri bildirmelerini kolaylaştırmakta ve özel bir ekip aracılığıyla bu raporları incelemektedir. TikTok, doğruluk kontrol ortaklarıyla işbirliği yaparak yanlış veya manipüle edilmiş içerikleri hızlı bir şekilde kaldırmayı hedeflemektedir.

Siyasi İçerikli Ücretli Reklamlara Yönelik Politika

TikTok, siyasi içerikli ücretli reklamlara izin vermemekte ve platformun samimi ve eğlenceli deneyimine uygun olmayan reklamları engellemektedir. Bu doğrultuda seçimle ilgili reklamlara ve propaganda içeriklerine yer verilmemektedir.

Türkiye Seçim Takip Merkezi ve Bilgilendirme

TikTok, Türkiye’deki seçim sürecinde Türkiye Seçim Takip Merkezi’ni kullanıma alarak kullanıcılara doğruluk kontrolü yapılmış bilgilere erişim imkanı sunmaktadır. Bu merkez aracılığıyla kullanıcılar resmi bilgilere ulaşabilir ve seçimle ilgili güvenilir içeriklere erişebilir.

Paylaş

Haber Hakkında Bir Yorum Yazın

Exit mobile version