Elon Musk, Twitter’ı alıp X yaptıktan sonra toplumsal medya platformunda her şeyin yapılabilmesi için daima yenilikler yapıyor. Her ne kadar buna karşın daima kullanıcı kaybı yaşasa da Elon Musk, bu berbat gidişe Vine görüntüleri ile dur diyeceğe benziyor.

Elon Musk, Vine için anket açtı! Vine görüntüleri için yeni umut

Elon Musk, Twitter’ı satın aldığı devirde yani bundan iki yıl evvel Vine için kelam verdi. Aslında Musk’ın artık bu kelamı çoktan unuttuğu düşünülüyordu. Lakin bugün X hesabı üzerinden açtığı anket ile uygulamanın hayranları da tekrar heyecanlanmaya başladı. Aslında Musk, bundan iki yıl evvel de emsal bir anket açmıştı. Buna rağmen bu anket uygulamanın hazır olduğu manasına geliyor olabilir.

Musk, ankette Vine geri gelsin mi ya da gelmesin mi diye kolay soru sordu. Şimdiye kadar 900 binden fazla kişinin oy kullandığı ankette Vine geri gelsin diyenler yüzde 70 üzere bir oranla önde. Bildiğiniz üzere Elon Musk, bu tıp anketlere hayli değer veriyor. Hatta geçmişte Tesla payları satma üzere önemli kararları bile anket ile karar verdi. Bu manada anket sonuçları sonrası uygulama için yeni bir devrin kapısı açılabilir.

Bu ünlü kısa görüntüler toplumsal medyaya sekiz yıl evvel veda etti. Bilhassa yeni kuşak için çok mana söz etmese de bugün hala tanıdığımız birçok kıymetli komedyen Vine görüntüleri ile üne kavuştu. Aykut Elmas, Halil Söyletmez ve Cem Gelinoğlu bunlardan sırf birkaç tanesi. Pekala fakat Vine tam olarak nasıl bir uygulamaydı?

Bugün için kısa TikTok görüntüleri ve Instagram Reels’ler büyük talep görse de hepsinden evvel Vine görüntüleri vardı demek daha gerçek. Twitter’ın 2012 yılında satın aldığı uygulama, 2013 yılında daha da tanınan hale geldi. Kullanıcılara altı saniyelik Vine görüntüleri çekme imkanı sunan platform, çok yaratıcı içeriklerin ortaya çıkmasını sağladı. Toplumsal medyada yaratıcı kısa görüntülerin önünü açan uygulama, 2016 yılında ise anlamsız bir şeklide kapandı.

Twitter uzun mühlet içeriklere ulaşmak için uygulamanın sitesini faal tuttu. Buna nazaran kullanıcılar artık uygulamaya görüntü yükleyemese de eski görüntülere ulaşabiliyordu. Lakin şu an site hala hayatta olsa da eski görüntülere artık ulaşmak mümkün değil.

Peki sizce Vine görüntüleri geri gelmeli mi? Elon Musk sizce ne vakit TikTok rakibi uygulama için harekete geçecek? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Paylaş

Haber Hakkında Bir Yorum Yazın

Exit mobile version