Threads kullanıcıları bugün uygulamaya girdiklerinde hiç beklemedikleri bir açıklamayla karşılaştılar. Instagram’ın X rakibi platformu Threads, Rekabet Kurumu kararı sonucunda Türkiye’deki kullanıcılara kapatılıyor. Son gün 29 Nisan.

Threads tarafından kullanıcılarla paylaşılan metin şu biçimde:

Rekabet Kurumu’nun kararı nedeniyle, Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye’deki bireyler tarafından kullanılamayacak. Threads profilin devre dışı bırakılacak ama bilgilerini indirebilir ve profilini istediğiniz vakit silebilirsin. Türkiye’deki Threads topluluğuna bedel veriyoruz ve yakında geri dönmeyi umuyoruz.

Threads tarafından bahisle ilgili yapılan resmi açıklama ise şu formda:
“Threads’i Türkiye’de süreksiz olarak durduracağız.

  • Türk Rekabet Kurumu’nun süreksiz önlem kararı kapsamında, 29 Nisan’dan itibaren Threads’i Türkiye’de süreksiz olarak kapatacağız
  • Türkiye’de Facebook, Instagram, WhatsApp yahut başka Meta hizmetleri ile başka ülkelerde Threads kullanımı bundan etkilenmeyecek.
  • Türkiye’de Threads’i kullanan bireyler için oluşabilecek aksaklıkları en aza indirmek için gerekli adımları atıyoruz.

Türk Rekabet Kurumu’nun süreksiz önlem kararı kapsamında, 29 Nisan Pazartesi gününden itibaren Threads’i Türkiye’de süreksiz olarak durduracağız. Türkiye’de topluluklarıyla Threads’de etkileşim kuranlar için bu kararın son derece üzücü olacağının farkındayız. Oluşabilecek aksaklıkları en aza indirmek için aşağıdakiler dahil olmak üzere gerekli adımları atıyoruz:

  • Türkiye’de Threads’i kullanan herkes, 29 Nisan’dan evvel Threads uygulamasında bu karar hakkında bilgilendirilecek.
  • Türkiye’de Threads’i kullananlar Threads profillerini silmeden dondurabilecek ya da profillerini büsbütün silebilecek.
  • Threads tekrar Türkiye’ye döndüğü takdirde, profilini dondurmayı seçen bireylerin gönderileri ve diğerlerinin gönderileriyle olan etkileşimleri tekrar görünür olacak.
  • Profillerini donduran bireyler diledikleri vakit Bilgilerini İndir aracı üzerinden gönderilerini indirebilecek ve mevcut içeriklerini koruma edebilecek.

Bunu Rekabet Kurumu’nun süreksiz önlem kararı nedeniyle yapıyoruz.

Rekabet Kurumu, yakınlarda Threads ile Instagram ortasında data paylaşımını yasaklayan bir süreksiz önlem kararı yayınladı. Bu süreksiz önlem kararına katılmamakla birlikte, Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm türel kurallarına uyduğumuza inanıyoruz ve bu karara itiraz edeceğiz.

Rekabet Kurumu’nun süreksiz önlem kararı, bize Türkiye’de Threads’i süreksiz olarak durdurmak dışında hiçbir seçenek bırakmıyor. Rekabet Kurumu ile yapan bir formda bağlantı kurmaya devam edeceğiz ve Threads’i Türkiye’deki insanlara mümkün olan en kısa müddette tekrar sunmayı umuyoruz.

Paylaş

Haber Hakkında Bir Yorum Yazın

Exit mobile version